Zamieszczone przez Sznurek
rozrząd skoda octavia 1.9 105KM bxe
Zwiń
X
-
masz ori pompę i ją zostaw. Przy takim przebiegu nie ruszaj pompy.Zamieszczone przez marcwZbliżam się do wymiany rozrządu przy znikomym przebiegu 28000km i 5,5 roku
[ Dodano: Wto 23 Gru, 14 21:21 ]
a co Twoim zdaniem ori pompa po nie całym 30 tyś będzie gorsza od nowego zamiennika? Bez jaj. Te ori pompy wytrzymują bardzo dużo km.Zamieszczone przez SznurekTak wymień też pompę wody nie ma sensu zaoszczędzać 130pln bo jak zacznie Ci cieknąć to wtedy trzeba będzie znowu rozpinać rozrząd i niepotrzebne koszta robocizny. Montowałem kilka szt. SKF i jak na razie o.k
Komentarz
-
-
wiadamo dwie szkoły, falenicka i otwocka..... :szeroki_usmiechZamieszczone przez buldogggJak cię stać to moim zdaniem wymienić wszystko na ponowne ori
z jednej storny 5 lat i 28 kkm nie stanowi problemu, z drugiej....no właśnie..... :szeroki_usmiech
osobiście wchodząc z założenia "jak dbasz tak masz" - choć nie zawsze pokrywa się to z prawdą - zakładam scenariusz pesymistyczny i wymieniam wg minimum jednego z kryterium
ejmen
>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Proszę powiedzcie mi jaka jest sensowna odpowiedź na pytanie kiedy robić rozrząd 1.9 tdi bxe przebieg na dzień dzisiejszy to 62 tys km. W serwisie twierdzą że po 5 latach powinienem to zrobić. Jak uważacie kiedy tak na prawdę powinienem sie tym zainteresować autko jest z 2010 roku z czerwca.Pozdrowionka.
Komentarz
-
-
Dla mnie odpowiedź jest prosta powinieneś zrobić rozrząd po 5 latach niezależnie od małego przebiegu auta. Po prostu guma paska się starzeje i dlatego zalecane są wymiany co 5 lat.Zamieszczone przez willProszę powiedzcie mi jaka jest sensowna odpowiedź na pytanie kiedy robić rozrząd 1.9 tdi bxe przebieg na dzień dzisiejszy to 62 tys km. W serwisie twierdzą że po 5 latach powinienem to zrobić. Jak uważacie kiedy tak na prawdę powinienem sie tym zainteresować autko jest z 2010 roku z czerwca.Pozdrowionka.
Komentarz
-
-
amen ja tez tak zrobiłem i tez coś przy ok 60 kkm ale po 6 latach :P Dokładniej jest na poprzedniej stronieZamieszczone przez aronusDla mnie odpowiedź jest prosta powinieneś zrobić rozrząd po 5 latach niezależnie od małego przebiegu auta. Po prostu guma paska się starzeje i dlatego zalecane są wymiany co 5 lat.
Komentarz
-
Komentarz